top of page

Mousse de xocolata, plàtan i alvocat

  • Writer: LaDolceVita
    LaDolceVita
  • Apr 26, 2020
  • 2 min de lectura

Actualitzat: May 19, 2020

Qui ha dit que els dolços no poden ser sans? Us proposo una mousse de xocolata que tranquil·litza la consciència, ja que és boníssima amb el valor afegit que duu força fruita. Proveu-la de fer, no us en penedireu!


Més del 70% dels ingredients d'aquesta mousse és fruita, per tant pot ser aquesta una manera més atractiva de menjar-ne per a aquelles persones que no els agrada gaire.


A més, si utilitzem llet desnatada, melmelada baixa en sucre i algun tipus d'edulcorant que substitueixi la mel i el sucre, aquesta recepta serà més baixa en calories i per tant ideal si volem guardar la línia sense renunciar a unes postres dolces.

Recepta en PDF


ree


RECEPTA:


Dificultat: Fàcil


Ingredients:

Per a 2-3 persones

- 1 alvocat

- 1 plàtan madur

- 2 cullerades soperes de cacau en pols

- 1 cullerada sopera de mel

- 50 ml de llet de vaca (pot ser sencera, semi o desnatada)

- 1 cullerada de postres d'essència de vainilla (opcional)

- 2 cullerades soperes de melmelada de gerds (es pot substituir per de maduixa, fruits del bosc o nabius)

- 100-125 gr de gerds (o maduixes o nabius)

- sucre llustre (per a decorar)


Estris:

- 1 got de batedora

- braç batedora de mà

- culleres soperes i de postres

- 1 màniga pastissera o bosseta de plàstic

- 2 terrines, copes o gots

- 1 colador petit


Elaboració:

- Pelem el plàtan i el trossegem. Fem el mateix amb l'alvocat.

- En el got de batre afegim el plàtan, l'alvocat, el cacau, la mel i la llet (opcionalment també l'essència de vainilla).

- Amb el braç batedora triturem tots els ingredients fins que quedi una crema fina.

- Posem la crema resultant en una màniga pastissera o en una bosseta de plàstic.

- Tallem l'extrem en punta de la màniga pastissera o bosseta i aboquem un quart de la crema en un got o copa i un altre quart en un altre.

- Afegim una cullerada de melmelada de gerds a cada copa (sobre de la crema que acabem d'abocar).

- Aboquem la resta de la crema de xocolata repartida en ambdós gots.

- Per a decorar, posem uns 5-7 gerds sobre l'última capa de crema.

- Just abans de servir, tirar sucre llustre per sobre amb l'ajut d'un colador petit.


Valors nutricionals (aproximats per ració):

  • Energia: 256 kcal

  • Greixos: 7,3 gr.

  • Carbohidrats: 48,8 gr.

  • Proteïnes: 3,2 gr.


Informació addicional: Recepta sense gluten. A més, cas que usem una "llet vegetal" (com per exemple de soja o de civada) en comptes de llet de vaca, aquesta pot ser una recepta sense lactosa. També pot ser una recepta apta per a vegans si substituïm la mel per xarop d'atzavara, la llet per qualsevol "llet vegetal" i no usem sucre llustre per a la decoració.

Entrades recents

Mostra-ho tot

Comentaris


SUBSCRIU-TE VIA EMAIL

bottom of page