Bescuit de iogurt 1, 2, 3
- LaDolceVita
- May 19, 2020
- 2 min de lectura
Si hi ha una recepta bà sica per excel·lència aquesta és la del bescuit de iogurt. És molt fà cil de fer i una manera rà pida de poder menjar un bon pa de pessic ideal per esmorzar o berenar ...
Per a fer aquest bescuit utilitzarem l'envàs d'un iogurt com a mesura de cà lcul per la resta dels ingredients. Molt fà cil de memoritzar: només hem de comptar fins a 3!!!
Recepta en PDF:

RECEPTA:
Dificultat: FÃ cil
Ingredients:
Per a unes 10-12 racions
- 1 iogurt (reservar l'envà s)
- 1 mida d'envàs d'oli vegetal (la meva recomanació és oli de gira-sol)
- 2 mides d'envàs de sucre
- 3 mides d'envàs de farina de blat (la meva recomanació però es 2 de farina de blat i 1 de midó de blat de moro)
- 3 ous
- 1 sobre de llevat quÃmic o impulsor (16 gr.)
- un pessic de sal
Estris:
- 1 bol gran
- varetes manuals o batedora elèctrica
- tamÃs o colador
- un motlle d'uns 20-22 cm de dià metre
- culleres soperes o espà tula de silicona
Elaboració:
- Precalentem el forn a 200ºC.
- Batem enèrgicament els ous amb el sucre fins a blanquejar-los.
- Incorporem l'oli i seguim batent.
- Incorporem el iogurt i seguim batent.
- Quan tots els lÃquids estiguin ben integrats, incorporem els ingredients secs a la barreja, això és la farina, la sal i l'impulsor, prèviament havent-los tamisat.
- Batem la barreja però molt poc, només fins que s'hagi incorporat sense que hi quedin grumolls.
- Ho aboquem en un motlle, que prèviament estigui encamisat (es a dir, untat de mantega i amb un polsim de farina). Si fas servir un motlle de silicona no serà necessari encamisar-lo.
- Baixem la temperatura del forn a 180ºC i l'enfornem uns 30-35 minuts o fins que al punxar el bescuit amb un escuradents aquest surti net.
- Abans de desemmotllar-lo cal esperar que es refredi un 10-15 minuts.
Valors nutricionals (aproximats per ració):
Energia: 398,8 kcal
Greixos: 13,5 gr.
Carbohidrats: 64,4 gr.
Proteïnes: 4,3 gr.





