top of page

Bescuit de iogurt 1, 2, 3

  • Writer: LaDolceVita
    LaDolceVita
  • May 19, 2020
  • 2 min de lectura

Si hi ha una recepta bàsica per excel·lència aquesta és la del bescuit de iogurt. És molt fàcil de fer i una manera ràpida de poder menjar un bon pa de pessic ideal per esmorzar o berenar ...


Per a fer aquest bescuit utilitzarem l'envàs d'un iogurt com a mesura de càlcul per la resta dels ingredients. Molt fàcil de memoritzar: només hem de comptar fins a 3!!!

Recepta en PDF:


ree

RECEPTA:


Dificultat: Fàcil


Ingredients:

Per a unes 10-12 racions

- 1 iogurt (reservar l'envàs)

- 1 mida d'envàs d'oli vegetal (la meva recomanació és oli de gira-sol)

- 2 mides d'envàs de sucre

- 3 mides d'envàs de farina de blat (la meva recomanació però es 2 de farina de blat i 1 de midó de blat de moro)

- 3 ous

- 1 sobre de llevat químic o impulsor (16 gr.)

- un pessic de sal


Estris:

- 1 bol gran

- varetes manuals o batedora elèctrica

- tamís o colador

- un motlle d'uns 20-22 cm de diàmetre

- culleres soperes o espàtula de silicona


Elaboració:

- Precalentem el forn a 200ºC.

- Batem enèrgicament els ous amb el sucre fins a blanquejar-los.

- Incorporem l'oli i seguim batent.

- Incorporem el iogurt i seguim batent.

- Quan tots els líquids estiguin ben integrats, incorporem els ingredients secs a la barreja, això és la farina, la sal i l'impulsor, prèviament havent-los tamisat.

- Batem la barreja però molt poc, només fins que s'hagi incorporat sense que hi quedin grumolls.

- Ho aboquem en un motlle, que prèviament estigui encamisat (es a dir, untat de mantega i amb un polsim de farina). Si fas servir un motlle de silicona no serà necessari encamisar-lo.

- Baixem la temperatura del forn a 180ºC i l'enfornem uns 30-35 minuts o fins que al punxar el bescuit amb un escuradents aquest surti net.

- Abans de desemmotllar-lo cal esperar que es refredi un 10-15 minuts.


Valors nutricionals (aproximats per ració):

  • Energia: 398,8 kcal

  • Greixos: 13,5 gr.

  • Carbohidrats: 64,4 gr.

  • Proteïnes: 4,3 gr.

SUBSCRIU-TE VIA EMAIL

bottom of page