top of page

Amelats

  • Writer: LaDolceVita
    LaDolceVita
  • Oct 14, 2018
  • 1 min de lectura

Actualitzat: May 19, 2020

Els "Amelats" són una recepta de dolç tradicional de la comarca del Matarranya. Un record familiar ... l'avi era de Calaceit ...


Els Amelats (hi ha contrades on en diuen també capsetes) són dolços tradicionals elaborats amb ametlla, típics de la gastronomia de les comarques del sud de Catalunya i la franja de ponent a l'Aragó.


Es tracta d'una recepta senzilla, de cuina d'aprofitament, per usar les clares d'ou sobrants d'altres elaboracions.

Recepta en PDF:


ree

RECEPTA:


Dificultat: Fàcil


Ingredients:

Per a 9 càpsules aproximadament

- 2 clares d'ou

- 150 gr. de sucre blanc

- 125 gr. d'ametlla laminada

- ratlladura d'una llimona


Estris:

- 1 bol gran

- varetes manuals o batedora elèctrica

- 1 espàtula de silicona

- 1 safata de motlles per a cupcakes o magdalenes

- 9 càpsules de paper per a magdalenes





Elaboració:

- Posem a torrar les làmines d'ametlla al forn, prèviament precalentat a 180º C, durant uns 7 minuts. Les reservem fins que es refredin.

- Comencem a batre les clares. Afegim el sucre de mica en mica, fins aconseguir muntar-les a punt de neu fort .

- Barregem, amb moviments evolvents, les ametlles torrades, la ratlladura de llimona i les clares muntades.

- Posem les càpsules de paper en la safata de motlles per a cupcakes.

- Omplim la barreja dins de càpsules de paper per a magdalenes.

- Enfornem-les a 120º C durant uns 60 minuts.


Valors nutricionals (aproximats per càpsula):

  • Energia: 153 kcal

  • Greixos: 7 gr.

  • Carbohidrats: 18 gr.

  • Proteïnes: 4 gr.


Informació addicional: Recepta sense glúten

コメント


SUBSCRIU-TE VIA EMAIL

bottom of page